Historie Carmen

Bezig met zoeken...

Bezig met zoeken naar

Carmen insigne Chardonnay

Carmen insigne Chardonnay een stijlvolle, open smaak, een mondvol wijn, maar niet te zwaar door een fris zuur
kg

Carmen insigne Cabernet Sauvignon

Carmen insigne Cabernet Sauvignon elegante smaak, soepel en toegankelijk met tonen van zacht rood- en paarsfruit
kg

Carmen premier Cabernet Sauvignon

Carmen premier Cabernet Sauvignon is niet hout gelagerd en gemaakt op frisheid en zuiverheid. Deze serie wijnen is genaamd de Insigne serie.
kg

Carmen premier Carmenere

Carmen premier 1850 Carmen is een krachtige en toch elegante smaak, mooi mondvullend.
kg

Carmen Gran reserve Chardonay

Carmen Gran Reserve Chardonay de wijn opent zacht en elegant, bij het middenpallet krijgen we smaken van citroen, lemoen, ananas en pompelmoes
kg

Carmen Gran reserve Cabernet Sauvignon

Carmen Gran Reserve Cabernet Sauvignon een heerlijke en zwoele wijn.
kg

Carmen Gran reserve Carmenere

Ook bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft Carmen gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley.
kg

Carmen Reserve Specialty Moscatel Late Harvest

Carmen Reserve Specialty Moscatel Late Harvest een aangenaam zoet, met versgeplukte druiven, abrikoos en perzik
kg

Carmen

Hoewel misschien iets minder bekend dan sommige collega’s, is Carmen de oudste van de nu nog in de Chileense wijnbouw actieve bodega’s. Tot 1988 leidde het in 1850 gestichte bedrijf een vrij onopvallend bestaan. Toen werd het echter overgenomen door de Claro familie, als mede-eigenaar ook betrokken bij bedrijven als Santa Rita en Los Vascos. Er kon flink worden geïnvesteerd en men maakte van de gelegenheid gebruik om een van de modernste wijnbedrijven van Chili neer te zetten. Door de bouw van de nieuwe kelders aan de voet van het Andesgebergte konden ze zo worden geconstrueerd dat alle bewegingen met de wijn slechts onder invloed van de zwaartekracht plaatsvinden. Het gebruik van pompen, die de wijn op de één of andere manier toch ‘beschadigen’, minder van kwaliteit maken, kan op deze manier volledig worden vermeden.

Maar de basis van het succes van Carmen

Ligt niet eens in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. Ook het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González, speelt uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van de kwaliteitswijnen. Met de komst, begin jaren ’90, van de jonge wijnmaker Alvaro Espinoza werd het accent gelegd op de kwaliteit van de druiven. Hij leerde bij Château Margaux en Moët & Chandon om uiterste zorg te besteden aan de wijngaard, waarbij hij gebruik maakt van de mogelijkheden die Chili biedt om biologische wijnbouw te bedrijven. Carmen wordt daartoe mede in staat gesteld, omdat het alle druiven haalt van wijngaarden die in eigen bezit zijn. De meeste huizen kopen veel druiven van boeren, zodat er minder controle over de kwaliteit kan worden uitgeoefend. Veel van deze kleinere producenten hebben de neiging om iets teveel fruit van een wijngaard te halen, zeker als er een prijs per kilo wordt betaald. Bij Carmen heeft men de opbrengst aan banden gelegd, en dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.